Welcome message

Това е блог с рецептите на нашите баби и дядовци. Разглеждайки една стара книга с рецепти за ястия забелязах, че много от тях са все още актуални. Това богатство не може да се намери по кулинарните предавания или в комерсиалните им книжни публикации. Споделям ги с вас - ценителите на кулинарните изкушения. ДА ВИ Е СЛАДКО! МММММ ....

неделя, 21 ноември 2010 г.

Спанак с паниран хляб

Понеже църковният календар определя да сме в пости, днес ми хареса една страхотна рецепта със спанак. Още повече, че пазарите са заринати с този богат на желязо вкусен продукт.

Изчиствате 1 кг. спанак и го попарвате във вряла вода. След това се отцежда от водата и се насича с ножа. Настъргвате 1 глава лук и я запържвате в 2 супени лъжици масло докато лукът стане прозрачен (не го препържвайте!). Опърженият лук се посипва с 2 супени лъжици брашно и се доопържва на вкус. Така приготвеният лук се залива с вода и с малко мляко, като основното тук е да не се допусне да бъде разреден много. После се подправя с черен пипер и се смесва с 1 яйце. Поставяте сместа в чиния. Наоколо гарнирате с паниран хляб, който се приготвя по следния начин:
Бял хляб се нарязва на филийки, които се разполовяват. Топят се в разбито яйце и се пържат във вряло масло до зачервяване.
Ястието е изключително вкусно и много лесно за приготвяне. Освен това е и евтино.

Няма коментари:

Публикуване на коментар


View My Stats