Тази седмица се спрях на едно много лесно и интересно антре от маслини. Прави се много бързо и е уникално вкусно и ефектно! Ето и рецептата:
1/2 кг. твърди маслини се набождат с вилица. После се попарват с врял силен винен оцет, в който е разтворена сол. След като се надуят от попарването, се поставят в бурканче на редове. Между всеки ред се слагат по 2 дафинови листа, няколко зърна черен пипер (заб. може да сложите поне 3 вида за по-богат вкус - черен, бял, зелен), резенчета лимон (заб. бих добавил и по едно малко резенче портокал!).
След като напълните бурканчето и с последния ред, заливате догоре с топлия оцет и с мазнина на вкус (олио, зехтин).
Оставяте бурканчето да престои и след 2-3 дни ще имате страхотно и ефектно антре.
Така маринованите маслинки са и чудесно мезенце за по-силни питиета в студените дни.
НАЗДРАВЕ и BON APPETIT!
Няма коментари:
Публикуване на коментар